Juni är nästan förbi och allt växer och frodas. Jag tycker det är lika fantastiskt varje år med den otroliga växtkraften i en trädgård.
Just nu är det verkligen boll lökarnas tid ( Allium ),jag har en mängd olika sorter för att få så lång blomning som möjligt.
(Rhododendron daviesii)
Azaleorna sveper in trädgården i sin doft, de är fantastiska och inte svårodlade alls. Borde verkligen finnas i fler trädgårdar!
Utanför köket har Dicentra `Burning Hearts´ och Primula sieboldii blommat länge i den svala försommaren.
En annan växt som imponerat hela försommaren med sitt vackra bladutspring är Acer shirasawanum `Autumn Moon´, jag satte plantan förra året och var oförberedd på att den skulle ha så vacker bladfärg på försommaren, en riktig läckerbit, som jag hoppas ska trivas i många år framöver.
I våtbädden trivs mina primulor här Primula secundiflora som jag hoppas ska självså sig i framtiden.
Kanske den korsar sig med någon av de andra kandelabervivorna här en Primula florindae.
Bredvid våtbädden blommar en Japansk snöbollsbuske (Viburnum plicatum)`Mariesii´ som lyser upp på långt håll.
Vårblommorna har stått fina i sina krukor länge, länge i det svala vädret. Inte är det ofta som violer och penséer står sig så här länge.
Sist en bild på ängen framför huset där skogsnäva och smörblommor blommar just nu, efter dem kommer vädd och gräsets vackra vippor, först i augusti är det dags för slåtter. Jag brukar kalla det här min bästa “rabatt” då den ju inte kräver mycket skötsel utan mest sköter sig själv.

Men lite värme hade inte skadat, Sara