Äntligen var det dags för krolliljorna att ta fart i trädgården, de är egentligen inte särskilt kinkiga, men det tar tid för dem att etablera sig, om lökarna blivit uppgrävda. På bilden är vackra `Claude Shride´som är en hybrid med lilium hansonii. Just denna färgstarka lilja har jag på flera ställen i trädgården men några av lökarna har inte blommat tidigare, det har tagit dem tre år att etablera sig! Men som vanligt får man utrusta sig med tålamod när man har trädgård. För att fira mina fina krolliljor köpte jag ett antal lökar till från England, som kommer i höst. Sen får jag väl vänta tre år igen på att de ska blomma ;-).
En till som har ett bra år i år är Austinrosen `Crocus Rose´som blommar enormt då den inte frös ned alls den milda vintern som var.

Häromdagen fyllde jag fem vaser med rosor från busken och tog in och det syntes knappt att jag plockat något från den ändå, det kallar jag rejäl blomning!
En annan blomglad buske är Sinocalycanthus x raulstonii `Hartledge Wine´. Blommorna får lite olika färg beroende på väder och verkar bli mer intensivt färgade när det är svalt och regnigt som nu.
Ännu blommar det bolllökar sist ut är Allium christophii, stäpplök med stora bollar som har ett metalliskt skimmer över sig.

Idag skiner solen även om temperaturen är åt det kyliga hållet, så det är verkligen dags att gå ut och njuta en stund!

Sara